elspil.dk Besøg vores danske hjemmeside, elspil.dk
Laubjerg Vinsch Logo
Besök också vår sida Qualitywinches.com
 x 
Kundvagnen är tom

Ordlista över termer som används på denna webbplats

There are 61 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begins with Contains Exact term Sounds like
All A B C D E F G H I K L M O P S T V w
Page:  1 2 3 4 5 Next »
Term Definition
4WD

4-hjuling, firhjulsträkker: köretöj, som träkker på alle 4 hjul. Anvendes til körsel i vanskeligt terrän

AC

Alternating Current: vekselström: elektrisk ström, som periodevis veksler i retning og styrke.

Ampere

måleenhet för elektrisk strömstyrka (förkortning: A)

ATEX

ATEX är en förkortning av det franska namnet på ett av direktiven, Appareils destinés à être utilisés en ATmosphères EXplosibles. Alla anläggningar måste enligt de tvingande föreskrifterna AFS 2003:3/SRVFS 2004:7, (ATEX Användardirektivet) uppfylla ett så kallat explosionsskyddsdokument. Den ska innehålla riskanalyser, klassningsplaner, förteckning över brandfarliga vätskor, gaser och damm samt rutiner för hur explosionsrisken elimineras. ATEX omfattar ett brett område Det kan vara energibolag med fastbränsle, oljebränsle och/eller naturgas, snickerier, jordbruk,lackeringsföretag, pulver- och kemihantering i olika former, bensinstationer, kvarnar, skolor (kemisalar), restauranger som hanterar gasol eller annan brandfarlig gas/vätska, petrokemisk industri och andra känsliga miljöer.

ATL

ATL: Adjustable Torque Limiter. Vid att justera vridmomentet fungerar denna enhet som ett slags mekaniskt motorskydd. Så fort vinschen överbelastas kommer ATL'en ögonblickligt att träda i funktion, vinschens motor kommer fortsätta med at köra utan att brännas men växeln kommer stanna. Om vinschen överbelastas riskerar motorn och solenoid att bränna samman grundat på den extra ström en sådan situation medför. Används ATL'en onödigt kommer den efterhand slitas ner, och vinschens maximala dragkraft reduceras tillsvidare. Skulle detta ske rekommenderas ett utbyte av ATL. Skulle det visa sig, att vinschens dragkraft reduceras på grund av ATL'en, kan ATL'en flyttas en smula, och dragkraften återfås. I denne situation är det inte nödvändigt att byta ut ATL'en

ATS

ATS: Auto Two Speed. En funktion som möjligtgör automatiskt skifte av hastighet genom styrning från kabel fjärrkontrollen (IHC)

ATV

all terrain vehicle: Robust firehjulet motorcykel opfundet af Honda i 1970. Anvendes i landb - og skovrug, samt til sport (race og hop)

Auto Clutch

Auto Clutch: Automatisk koppling: vinschen är utrustad med en liten extra motor, som betjänar kopplingen. Motorn styrs via IHC (kabel fjärrkontroll

BE

BE: en förkortning för "Bi-directional Electromagnetic Braking System": det automatiska bromssystemet i vinschens motor. BE fungerar automatisk oavsätt om vinschen kör in eller ut (om inte vinschen är frikopplad). Bromsen fungerar alltid som den är inställd, vilket är skillnaden från vinschar, som har den automatiska bromsfunktionen installerad i trumman. Exempel.: en 9500lbs vinsch, som drar en last på 9500lbs (4310kg) har en numerisk fastsatt bromseffekt på 9500lbs med BE bromsen. Om vinschen bara drar 6000lbs (2722kg) är bromskapaciteten stadigt 9500lbs (4310kg). En vinsch som inte har BE bromsen bromsar normalt med en kraft som svarar till lastens vikt. Är lasten 9500lbs bromsar vinschen 9500lbs. Är lasten 6000lbs bromsar vinschen bara 6000lbs. Då BE-bromsen inte finns inne i trumman uppvärms denna inte. Uppvärmning av trumman kan vara ett problem om man använder syntetisk wire.

broms - dynamisk

Bromsen fungerar genom växellådan

broms-mekanisk

Bröms i trumman

Brytblock

Användas till att öka vinschens dragkraft (dubbelt vajer) eller ändra dragriktning

CRF

CRF: Compressed 4-way fairlead roller: komprimerade införingsrullar. En av de största fördelarna med denna produkt är den reducerade storleken, vilket gör den smidigare i inbyggnadssituationer, där platsen ofta är begränsad.

DC

Direct Current: jävnström: elektrisk ström, der löber i en retning fra - till +

dragkraft

Angiver vinschens kapacitet för drag på fast mark i förste lag på trumman.

Page:  1 2 3 4 5 Next »
All A B C D E F G H I K L M O P S T V w
Glossary 2.8 uses technologies including PHP and SQL
Kundtjänst >> Hjälp till hemsidan >> Ordlista över termer