elspil.dk Besøg vores danske hjemmeside, elspil.dk
Laubjerg Vinsch Logo
Besök också vår sida Qualitywinches.com
 x 
Kundvagnen är tom

Tips -välja rätt vinsch

Tips 1 SE

Hur du väljer du din vinsch


För att säkra rätt val av vinsch och rätt användning av denna rekommenderar vi, du tar dig tid att läsa denna information.
 

Om du missar att hitta den rätta vinschen och använder den felaktigt riskeras vinschens livslängd att reduceras och resultatet blir för tidigt slut för vinschen.

 Vinschar som används under speciella förhållanden t.ex. vid bärgning, uppdragning och off road kräver en bättre utrustad vinsch än en vinsch som används mer sällan för att dra en last upp på t.ex. ett släp eller en bil.

Vinschar som monteras på ett ”four wheel drive” fordon kan spara mycket besvär. Val av vinsch storlek får övervägas noggrant. Vinschen måste vara tillräckligt kraftfull för att dra ditt fordon genom hinder som strömmande vatten, lutningar, lera, snö eller sand.

 

 

Maximalt vajerdrag och klassificering av vinsch: 

Maximalt vajerdrag är den kraft vinschen kan leverera vid användning av enkel lina i första lagret på trumman.
Efterhand som lagren av kabeln byggs upp på vinschens trumma ökas den generella draghastigheten, men dragkapaciteten avtar på motsvarande sätt.

Om det används ett brytblock och 2-vajer (dubbel lina) kan man i praktiken nästan fördubbla vinschens dragkapacitet, men samtidigt halveras draghastigheten.  

Det är en bra teknik att använda ett brytblock vid tunga drag, då detta minskar antalet ampere som går genom vinschmotorn vilket hjälper att förhindra överhettning av enheten.


 Hur du beräknar den nödvändiga kapaciteten för den vinsch du har behov av ?

Idealiskt ska din vinsch ha en kapacitet på 1,5 x vikten som ska dras. Om du t.ex. önskar en vinsch för drag av en vikt på 2 ton ska vinschen ha en dragkraft på 3,5ton eller mer.  

Du är nu klar för att hitta din vinsch i toppmenyn ”Produkter” eller klicka på ett foto på startsidan.
Lycka till och kontakta oss gärna om du har funderingar, så hjälper vi dig på bästa möjliga sätt.  

Se även dessa länkar:

Rätt storlek  Vanliga frågor/FAQ
Olika typer av vinschar  Kundbetyg
1-2-3-Quikguide 12V Referenslista
Kundbild   Kopivinschar 


  

  

Teknisk info & bra att veta >> Tips-Välja rätt vinsch